Leerhuis Bach en anderen

Bach


Data:                    woensdagen 28 oktober, 25 november 2020 en 20 januari 2021

Plaats:                 Lutherse kerk, Jan de Bakkerstraat 11, WoerdenLeiding:               diversen

Tijd:                     20.00 uur

Aanmelden:        nee

Kosten:               nee

In de afgelopen jaren was er regelmatig aandacht voor de cantates van Johann Sebastian Bach. En terecht, want die cantates zijn een onuitputtelijke bron, niet alleen van muzikale schoonheid, maar ook de bijzondere manier waarop Bach de ‘boodschap’ verklankt.

We kiezen er daarom het komende seizoen voor dat we ten minste drie leerhuisavonden hebben. Daarbij komt zeker één keer een Bachcantate aan de orde. Maar het zal ook een keer gaan over een motet van Bach. Daarnaast kunt u ook rekenen op leerhuisavonden over muziek van Arvo Pärt, of van Olivier Messiaen.

 

Woensdag 28 oktober: Maarten Diepenbroek over Bach

Voor deze keer kiest hij voor de bijzondere cantate 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit' (BWV 106). Het is een cantate in het teken van gedenken en herdenken, daarbij past een datum in de buurt van 1 november!

Woensdag 25 november: Hans van Gelder over Olivier Messiaen

Hans van Gelder uit Barendrecht is een kenner van de Franse componist Olivier Messiaen, een moderne componist met een enorme ‘spirituele’ uitstraling. Hij wil ons daarin meenemen.

Woensdag 20 januari 2021: Jan Compagner over Bach

Tenslotte komt er een avond met een van de mooiste motetten van Bach: ‘Jesu, meine Freude’ (BWV 227). Een motet waarin op een heel bijzondere manier een lied wordt verbonden met woorden van Paulus uit Romeinen 8.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com