Hervormde Gemeente Woerden

 
Het Baken

Beneluxlaan 3,
3446 GS Woerden
Telefoon: 0348-410438
Email: hetbaken@kerkpleinwoerden.nl

2009-Int-Symbol-of-Access
 Website PKN-Woerden
 Tbekijken via YouTube 
 
 gebouw het baken orig
 
 
 
 
 
 "Het Baken" heeft een eigen website: www.hetbakenwoerden.nl
 

OVER HET GEBOUW

​Het Baken is een kruising tussen een buurthuis en een kerk en vormt de hoeksteen van de nieuwste wijken Snel & Polanen en Waterrijk in Woerden. Het is gevestigd aan de Beneluxlaan 3 in Woerden. Dat is bij de kruising van de Steinhagenseweg met de Gebr. Grimmkade.
 

ARCHITECTUUR

Om het relatief kleine gebouw wat groter te laten lijken is het vormgegeven als een sculptuur uit één materiaal; een handvorm baksteen met warme, goudgelen gloed. De lichttoren bevindt zich op de as van de vaart en maakt dat het gebouw zich presenteert als een eigenzinnige variant op een kerk. In de avond is de toren een lichtbaken en straalt het kunstwerk zijn licht naar de omgeving. In de ochtend valt het ochtendzonlicht door de lichttoren indirect op het podium. Het zonlicht is niet direct zichtbaar, maar het effect ervan wel, als verwijzing naar een onzichtbare God die wel door mensen ervaren wordt.

BEHEER EN VERHUUR GEBOUW HET BAKEN

Naast de zondagse samenkomsten en een aantal kerkelijke activiteiten is Het Baken ook te huur voor vergaderingen, verjaardagen, cursussen, huwelijken, begrafenissen en meer. Er zijn zalen voor 5 tot 250 personen. Het is ook mogelijk om de keuken en/of catering te huren, eventueel met bediening. De huurprijzen zijn afhankelijk van de wensen.

Heb je vragen over het huren van één of meer zalen in Het Baken?
Neem dan contact op met de beheerders van Het Baken via onderstaand contactformulier, of stuur een mail naar hetbaken@kerkpleinwoerden.nl of bel naar 0348-410438.
 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com